dijous, 12 d’agost del 2021

Entendre i comprendre

                Supose que passem gran part de la nostra vida tractant d’entendre i de comprendre. Entendre que no tot el que desitgem acabarà acomplint-se i, segurament, que perdrem moltes de les coses que considerem segures. No és fàcil ni feliç, la majoria de les voltes, però si que és inevitable. Entropessar també és una part important del camí que realitzem.

                Comprendre que no sempre podrem tindre el paper que volem en la vida d’una altra persona. Que no significarem el que ens agradaria. No obstant això, està bé comprendre que no podem ser sempre la x, a vegades, també serem la y o la z. De fet, crec que seran més les vegades que ens quedarem anhelant ser la x. Tot i que hi ha gent que sempre té més sort.

                Entendre que som la y, també és saber que segurament el nostre temps al seu costat també serà limitat. És trist saber amb més o menys certesa quan i com acabarà la relació amb una persona que apreciem o estimem, però no tot ha de ser pena. Els camins curts també són divertits i tenen les seues coses bones. El temps és una il·lusió i podem gaudir el mateix d’un segon que d’un miler d’anys. Qüestió de perspectiva.

                Supose que gran part del camí de la vida el recorrerem a disgust. Sense tindre el paper que desitgem, sent la y que queda fora i que acaba patint. Però comprendre això, també ens dona la llibertat de poder gaudir més de la resta del camí. Tal vegada, hui soc una y amb una data de caducitat de mesos. Tanmateix, demà podria ser una x eterna. Mai se sap.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada